A biztosítások tündermeséje

A mesék nagy része a valóság megszépítésből szokott állni. A lélek dédelgetése, a gyermeki lélek tanítása, szórakoztatása, és megnyugtatása is egyben a jól megírt mese. Érdekes módon a felnőtté válás után is megmarad mindenkinek legalább egy olyan mese, ami sosem fogja elveszíteni a varázsát, mindig kedves marad számunkra.

A valósággal történő összehasonlítás is érdekfeszítő tud lenni néha. Ugyanis mondjuk 50 évvel ezelőtt a napfény hasznosítása sokkal inkább mese volt, mint valóság. A mai napon viszont sokkal inkább valóság már, mint mese.
Akárcsak az, hogy az egy dolog, hogy van már ilyen technológia, de olyan is létezik már, hogy lakásbiztosítás napelemre. Ez úgy lehetséges, hogy a lakásbiztosítások ma már nagyon sok szempontból változtatható és hozzánk idomuló szolgáltatások, amikbe bele lett véve az az opció is, hogy maga a lakásbiztosítás napelemre történjen, ne csak magára a lakásra.

Ha létezik ilyen opció, akkor milyen különleges részletek közül lehet választani még? Ennél a cégnél, ahol a napelemre is lehet kötni a biztosítást, van olyan különös szempont, ami a betöréses lopásokon kívül a jóhiszeműség miatt történő lopások esetén is biztosítást nyújt.

De a villámcsapás okozta másodlagos károk esetében is kaphatunk segítséget, mert a túlfeszültség védelemmel ellátott dolgok esetében érvényes a biztosítás, és pont emiatt a kárfelmérésig nem is szabad javíttatást kieszközölni, mert akkor a jogosultságunkat fogjuk eltüntetni, semmissé tenni.

Az ilyen villám okozta lakásbiztosítás is száz éve még mese lett volna, nem? De ha mondjuk pont a napelemek sérülnek a villám miatt, akkor mégis milyen jó, hogy van ilyen biztosításunk, ugye? A napelemekre alapból sok év garanciát szoktak vállalni, ám a tetőnket az időjárás viszontagságai bizony igencsak képesek próbára tenni, ezért nagyon hasznos lehet a lakásbiztosítás napelemre, napkollektorra.

Amennyiben úgy döntesz, hogy szeretnél biztosítást kötni a cégnél, akkor azzal kell számolnod, hogy 15-30 nap is lehet, mire minden intézendő dolog megvalósul, de ha nagyon bonyolult biztosítást kötsz meg, akkor lehet kicsit többet kell várnod rá.

Mese és valóság