A lányom a divatguru

Nagyot koppant a múltkor az állam, amikor az öt éves gyerekem azt mondta az irathordozó táskámra, hogy ilyeneket már csak a mesékben viselnek, de az igazi világban nem, és hogy nem vagyok divatos, úgy nézek ki, mint a legunalmasabb szereplő a rajzfilmekben. Persze, mosolyogtam is magamba, hiszen hogyne fogna el a vidámság egy ilyen hallatán, de be kell valljam, hogy hirtelen mégsem tudtam, hogy mit reagáljak. Az irathordozóm volt a legjobb barátom, hiszen segített a munkámban. Biztosítási ügynökként rengeteg papírral kell dolgoznom és elég sokat utazok az országban, ami azt jelenti, hogy néha az sem árt, ha egy szendvicset és egy kézfertőtlenítőt is magammal tudok cipelni.

Ráadásul a lányom el sem tudja képzelni, hogy milyen sok idő került, amíg sikerült beszereznem ezt a megbízható és jó minőségű aktatáskát. Egy pár évvel a születése előtt kezdtem ezt a munkát és akkor még hátizsákkal jártam, de hamar rájöttem, hogy egy ügynök imidzséhez ennél sokkal többre van szükség. Először turkálókban keresgéltem, kisebb nagyobb sikerekkel, aztán kínai üzletekből is szereztem be táskát, de valahogy egyik sem volt az igazi és mindegyik hamar tönkre is ment. Aztán, egy napon, amikor néhány másik ügynök ismerősömmel ebédeltem, ők ajánlották nekem a Bagbox online webáruházat. Ez volt aztán az igazán mesébe illő fordulat. Több éves kaland és kutakodás után elnyertem a jutalmamat: egy igazi, minőségi bőr irathordozó táskát vásárolhattam magamnak.

A férfi irattáska kínálat az oldalon nagyon nagy, és én annyira örültem, hogy végre megoldódott ez a gond, hogy napokig választani sem tudtam, hogy melyiket vegyem meg. Mindenkit bevontam a vásárlásba és kérdezgettem a véleményüket, hogy melyik talál a leginkább hozzám. Mindenkit, kivéve a lányomat, aki akkor még csak másfél éves volt, de úgy tűnik, hogy három és fél év múlva ő kérdezetlenül is elmondta a véleményét. De, ha bele gondolok, ő is csak pozitívumot mondott, hiszen azzal, hogy a táskám miatt a rajzfilmek legunalmasabb szereplőjévé nevezett ki, azt mondta, hogy komoly hatást keltek a megjelenésemmel. Ami igazából jó, mert ez is a cél, csak hát szegény kicsikémnek unalmas picit, amikor nem a hátamon lovagol, vagy rúzsozza a számat.

A bőr aktatáskámra visszatérve: végül egy aszimmetrikus bivalybőr táskát választottam barna színben, mely belül három részes, valamint elöl is található rajta két kisebb zseb. Többek között azonban az aszimmetria volt az, ami a leginkább megtetszett a táskában (nem kell agy dologra gondolni, egyszerűen csak az egyik első zseb szélesebb, mint a másik). Úgy gondoltam, hogy ez egy olyan jellemző, ami passzol hozzám. Nem a munka és a család közötti energiamegosztásomat jelképezi, hiszen ezek esetében mindkettőre maximálisan próbálok koncentrálni, egyszerűen csak arra utal, az én magyarázatomban, számomra, hogy komoly vagyok és megbízható ügynök, de mégis ember, ahogy mindenki más is.

Mese és valóság