A mesés szülinapi ajándék

Peti most 8 és fél éves, idén kezdte el a harmadik osztályt az általános iskolában. Esténként az apjával, Gáborral felváltva szoktunk neki mesélni, ez már egy bevált szeánsz nálunk, nem akar róla leszokni, imádja. Örülök, hogy ilyen “nagyfiúként” is még szeret velünk együtt időt tölteni és nem tartja cikinek a mesehallgatást. A legtöbb mesét fejből találjuk ki és Peti is sokszor beleszövi a saját kitalált karaktereit, történeteit. Ezek a közös mesélések kötnek össze minket legjobban, ilyenkor érzem azt leginkább, hogy mi egy család vagyunk.

Az ötlet

minecraft gyémánt kard ár

Mivel közeleg a szülinapja, ezért az apjával le kellett ülnünk megbeszélni, mit szeretnénk neki venni. Annak ellenére, hogy megpróbáltunk rendes és jó fej szülők lenni, igyekeztünk nem mindent megvenni a gyereknek, nehogy el legyen kényeztetve. Ősszel az iskolában a legtöbb barátja játszani kezdett egy bizonyos Minecraft nevű játékkal, ami miatt Peti is elkezdett minket nyúzni, hogy ő is szeretné kipróbálni. Egy ideig ellenálltunk, de végül beadtuk a derekunkat és engedtük neki, hogy az apja gépén kipróbálja a játékot. Amitől féltünk, természetesen bekövetkezett, mert nagyon rákattant a dologra. A szülinapja vészesen közeledett, így azt találtuk ki, hogy ebben a témában keresünk neki valami ajándékot. Buzgón kerestünk az interneten, de rengeteg ehhez kapcsolódó termékeket forgalmazó oldalt találtunk. A másnapi szülői értekezleten találkoztunk Peti legjobb barátjának, Krisztiánnak a szüleivel, Klárával és Zsolttal, akikkel szóba elegyedtünk és valahogy Peti szülinapjánál lyukadtunk ki. Elmondtuk nekik az ajándékötletünket, akik elmesélték, hogy az ő keresztfiuk, Lénárd is ilyen témában kapott ajándékot múlt hónapban. A Játék webshop oldalát ajánlották,  nekik onnan a Minecraft gyémánt kard ár volt az egyik legszimpatikusabb, így azt vették meg a kisfiúnak. Hazaérve az első dolgunk volt meglátogatni az oldalt. Meglepődtünk, hogy milyen nagy a választék, így igen nehéz volt döntenünk. Végül arra jutottunk, hogy több kisebb dolgot fogunk Petinek vásárolni. Mivel 20.000 Ft felett ingyen van a kiszállítás, úgy válogattuk össze a termékeket, hogy meglegyen ez az összeg. Szerencsére GLS futárral szállítják ki házhoz a csomagot, így még a hosszas autókázást is megspórolták nekünk.

Az előkészületek

Az egyik estén, a szokásos mese-esténk közben Peti megkérdezte, hogy mit fog majd kapni tőlünk ajándékba. Gáborral összenevettünk, a férjem csupán csak annyit árult el neki, hogy olyat kap, amit nagyon szeret és biztos sokan fognak majd rá irigykedni az iskolában is. Jó volt nézni a gyerek izgatottságát és csillogó szemeit, ahogy azon fantáziált, vajon milyen menő dolgot fog majd kapni tőlünk. Bele is szőtte az aznap esti mesébe egy kisfiú karakterét, aki a szülinapja előtti estén arról álmodik, mi mindent kaphat majd ajándékba. Pár nap múlva meg is érkezett a várva várt csomag, Petit addigra az apja szerencsére már elvitte az iskolába, szóval egyedül voltam otthon, én vehettem át a csomagot. Meglepően hamar megérkezett, nagyon örültem neki, mert azt hittem, majd heteket kell rá várni. Szerencsére minden termék sérülésmentesen érkezett meg, így az aznap délutánomat a csomagolással töltöttem. Mivel több mindent rendeltünk, így elég sok időt elvett, de élveztem, mert amúgy is jó a kézügyességem, szeretek pepecselni. Közben már tervezni kezdtem Peti szülinapi buliját is. Miközben megbízható rejtekhelyre dugtam el az ajándékokat, Klárával  beszéltem telefonon, aki készségesen segített nekem a buli szervezésében. minecraft gyémánt kard ár 2Másnap délután együtt mentünk el beszerezni a díszítőelemeket – Minecraft-os témában – és a rágcsálnivalókat is, majd Gábor is csatlakozott hozzánk, hogy körbetelefonálja Peti osztálytársainak szüleit. Petinek ismét a mese-estén árultuk el, hogy péntek délután ki kell hagynia a fociedzését, mert szülinapi bulija lesz. Annyira izgatott lett, hogy el is felejtette,  épp egy mese közepén jártunk, alig lehetett lenyugtatni, nehezen is aludt el aznap szegény.

A buli

Elérkezett a  buli napja, Peti osztálytársai mind megcsodálták a díszítést, azonnal megtámadták a rágcsálnivalós pultot,  majd vígan falatoztak a tortából is – amit szintén Minecraft-os témában készíttettünk el a szomszéd cukrászdában. Peti nagyon örült az ajándékainak, utána órákig játszottak a  kapott játékokkal – a valóságban, és online is. A gyerekek szuperül érezték magukat, még hetekkel később is arról folyt a beszélgetés az iskolában, hogy milyen király szülinapi bulit tartott Peti.

Megköszöntem Kláráéknak, hogy ajánlották nekünk a Játék Webshop oldalát, biztos még sokszor fogunk tőlünk rendelni majd, hisz rég találkoztunk már ilyen megbízható üzlettel, akik a gyors kiszállítás mellett igazán minőségi játékokat is árulnak.

Mese és valóság