Kávékapszuláé a jövő?

Mióta megszületett a kislányom, azóta teljesen megváltozott a napi rutinom is. Keveset alszom, viszont mégis rengeteg dolgom van. A pici állandóan bulizni akar esténként és nem hagy minket aludni. Kötelező program a mese felolvasása is. Imádja, engem is kikapcsol, mert olyankor az agyam is kicsit kikapcsol és meg tudok nyugodni a nagy pörgésben. Napközben is egész nap csak játszani és beszélgetni akar, ahogy csúszik-mászik a földön, esélytelen, hogy egyszerre több időt tudjak egy helyen tölteni (például a konyhában, hogy főzhessek), mert mindig utána kell mászkálni.

Egyáltalán nem panaszkodom, csupán azt mondom, hogy ki kellett alakítanom egy teljesen más életmódot, amire hiába készültem fel előre lelkileg, nem tudtam akkor sem, hogy mit fog hozni a jövő. Egész jól belejöttem már én is és a férjem is az elmúlt hónapokba.

Viszont ahhoz, hogy túléljük a mindennapokat csupán pár óra alvással, egy jó megoldást találtunk erre, ez pedig a kávézás. Néha számomra az is jó, ha koffeinmentes kávét iszom, ez olyan placebó-hatással van rám, amitől kicsit jobban felpörgök. Nem iszom éjjel-nappal kávét, inkább csak napi egyet, de azt is kávékapszulából készítem el.

Ez egyre divatosabb és egyre közkedveltebb módja lett a kávékészítésnek, rengeteg háztartásban használnak kávékapszulás kávégépeket és az irodákban ilyenek is előfordulhatnak.

A mostani kávégépünket az interneten vettük, amikor a másik tönkrement. A férjem talált egy cikket az ajandek.varazslo.hu weboldalon, ahol kávézási szokásokról volt szó. Viszont később kiderült, hogy ez egyébként egy webshop, vagyis összegyűjti a webshopok különböző ajánlatait. Ez nekünk teljesen jól jött, mert így pár kattintással meg tudtuk venni és nem kellett egyik boltból a másikba rohangálnunk a kávéfőzőért egy gyerekkel a nyakunkban.

Amiatt pedig nem érdemes aggódni, hogy nem találni hozzá kapszulát, vagy emiatt nagyobb szupermarketbe kellene menni, ugyanis ilyen kávékapszulákat már lassan a legkisebb üzletekben is kapni lehet. Az ára szerintem középkategóriás, tehát, aki gyakran kávézik, annak szerintem nem éri meg, maximum akkor, ha szereti a különböző ízeket, mert akkor különböző kávékapszulákat tud venni és így élvezni tudja a különböző kávéformulákat.

Az ilyen kávégép pedig egyáltalán nem drága, bárki beszerezhet egy ilyet magának, hiszen sokáig bírja, nem romlik el két hónap után, kis helyet foglal és amúgy meg teljesen jól néz ki, mert több színben is lehet kapni. Én csak bátorítani tudok mindenkit, hogy ha gondolkozik ilyen kávégépnek a vételén, akkor ne meditáljon rajta sokat, kattintson erre a weboldalra, és itt hamar megtalálhatja a legjobb kávégépet. És a kávékapszuláról se feledkezz meg!

Mese és valóság