Mese a fürdőszoba részleteiben

Kislányom lassan abba a korba ér, amikor mindenben a hercegnőket akarja utánozni. Királyi villásreggelit szeretne kérni az ágyába, medencét a kertbe, és persze a lehető legkevésbé se szeretne óvodába menni – egy hercegnő dolga annyi lenne, hogy egész nap csak otthon pihenjen, és hagyja a szolgálóinak, hogy minden kívánságát valóra váltsák. Mi ezt persze nem így gondoljuk, de azért mindenben lehet engedni: ezért is gondoltuk úgy, hogy születésnapjára a fürdőszobánkba fogunk egy csöppnyi mesét csempészni.

Az egész ötletünk onnan eredt, hogy a lányunk is szeret a törülközőt a válla köré tekerve uralkodót játszani. Olyankor aztán tényleg muszáj minden parancsának engedelmeskedni! Így aztán arra gondoltunk, hogy miért ne lehetne a többi fürdőszobai tárgyat is mesés díszletté varázsolni körülötte? Hogyha egy konyhabútor lehet mese tárgya, akkor nem pont ezt a helyiséget kéne kihagyni a lehetőségek közül.

Ezekkel az elképzelésekkel a fejünkben kezdtünk el kutakodni, és szerencsére találtunk is egy weblapot, ahol pont az ilyen fürdőszoba ötletek megvalósításához kérhetünk segítséget. Hamar fel is vettük velük a kapcsolatot, és megnyugtattak minket, hogy teljesen lehetségesek a kéréseink, sőt, a legnagyobb örömük lesz, ha segíthetnek nekünk.

Az akció ezek után több részből állt: először a fürdőszobai textíliákból és a szőnyegekből szereztünk be egy „uralkodói garnitúrát”, hogy tényleg vörös szőnyegen járhasson még fürdés után is. Mennyire fog örülni, amikor meglátja, hogy a vállára terített törülköző tényleg egy uralkodói palástot ábrázol! Ezek után csempékre festettünk üvegfestékkel apró mesefigurákat a kedvenc történeteiből – ebben persze már tényleg a szakértők segítségét kértük, hogy minél ötletesebbet és minél olcsóbban tudjunk őket megvalósítani.

A fürdőszobai kiegészítőkhöz szintén segítséget kértünk, ugyanis ahhoz, hogy össze tudjuk válogatni azokat, amik egy hat éves kislány számára a legnagyobb örömet és különlegességet fogják okozni, kellett az, hogy valaki szakértelemmel átlássa a folyamatot. Persze, ez a végeredményen is meglátszott: mi egy tündérmesébe illő fürdőszobát akartunk kialakítani, de mint az később kiderült, mi is szívesen használtuk a helyiséget. A gondos tervezés és berendezés úgy néz ki a végére eljutott odáig, hogy az eredeti helyiségünk, az évek során véletlenszerűen összeválogatott bútorokkal és berendezéssel már eltörpült ahhoz képest, amit a Fürdőszobaötletek csapatával együtt tudtunk összerakni – még ha nem is mi voltunk a célközönség.

Kiderült tehát, hogy egy fürdőszoba is lehet egy mese helyszíne: kislányunk nagyon örült az ajándéknak, és egy hónapig ki se lehetett húzni a kádból az esti fürdések során, míg korábban pont az volt a probléma, hogy beszállni nem akart. Ami a legérdekesebb, hogy amikor a barátaink járnak át, és látják a helyiséget, akkor még ők is megkérdezik, hogy hogy sikerült ezt a csodát megalkotnunk. Mi szerencsére tudunk egy honlapcímmel válaszolni erre, de persze a sok év mesélési tapasztalatát ők nem láthatják a dolog mögött.

Mese és valóság